Hoe u uw Gmail-inbox beheert met Google-taken

Google Tasks is goed te combineren met Gmail. Hier leest u hoe u het meeste uit hun functies kunt halen.

Je Gmail komt misschien al overeen met het standaardsysteem dat je hebt gebruikt, maar door het te synchroniseren met Google Tasks wordt het naar een hoger niveau getild.

U kunt Google Tasks in Gmail gebruiken om bruikbare e-mails in specifieke lijsten te prioriteren. Leer hoe u uw e-mails omzet in taken en takenlijsten maakt in uw inbox.

Wat zijn Google-taken?

Google Tasks is een applicatie die is geïntegreerd in de meeste van uw Gsuite-producten. Het komt ook als een zelfstandige app die u naar uw telefoon kunt downloaden. Het helpt u bij het maken van een takenlijst doordat u taken kunt toevoegen en beheren zonder uw inbox te verlaten.

De applicatie maakt het gemakkelijk om dagelijkse klusjes vast te leggen, zoals het huis schoonmaken of boodschappen doen. Het maakt het echter ook gemakkelijker om uw e-mails als taken te integreren. U kunt e-mails met hoge en lage prioriteit scheiden zonder ze te archiveren of te verwijderen.

Bovendien helpt het gebruik van Taken u om al uw bruikbare items vanaf één centrale locatie te beheren in plaats van te schakelen tussen Google Agenda, Gmail, Google Documenten en Google Spreadsheets.

Je kunt het gratis gebruiken en het maakt al deel uit van je Gmail-inbox. Het is een essentiële functie van Gmail om de productiviteit te verhogen.

Taken toevoegen in Gmail

Zodra u zich aanmeldt bij uw Gmail-account, ziet u aan de rechterkant een zijbalk met een pictogram voor Google-taken. Klik op dit icoon om de applicatie te openen.

Voeg een nieuwe taak toe in Gmail

  1. Klik op Een taak toevoegen.
  2. Voer een titel in en klik op Enter.
  3. Klik op het potloodpictogram.
  4. Vul een omschrijving in, voeg een datum en tijd toe of voeg subtaken toe.
  5. Klik op de pijl terug.

Hiermee kunt u een beschrijving voor uw taak toevoegen, een specifieke datum en tijd toevoegen en subtaken toevoegen.

Als u een datum en tijd toevoegt, wordt uw taak automatisch gesynchroniseerd met uw Google-agenda en wordt er een evenement voor de taak gemaakt.

Dit kan goed werken met de volledige lijst met Gsuite-integraties van Google. Door een subtaak toe te voegen, ontstaan er meer taken onder je oorspronkelijke taak. Als je een groter project hebt, moet je het opsplitsen in kleinere stukken.

Voeg een e-mail toe aan Google Taken

  1. Open Google Taken.
  2. Klik en sleep de e-mail naar Taken.
Uw e-mail wordt automatisch toegevoegd aan Taken nadat u deze naar het juiste gebied hebt gesleept. U kunt de taak nog steeds bewerken met dezelfde opties die u eerder had, behalve dat Google deze keer een link naar de e-mail in uw taak heeft toegevoegd.

Wanneer u op de e-maillink klikt, wordt die e-mail in uw inbox geopend. Dit maakt het gemakkelijk om de details van de e-mail te zien zonder ernaar te hoeven zoeken in uw inbox.

Uw Google-taken beheren

Haal het maximale uit uw Google-taken door taakvolgorde te herschikken, lijsten te hernoemen, lijsten te verwijderen, taken te verwijderen, sneltoetsen te leren, herinneringen te kopiëren en meer.
Door uw takenlijst opnieuw in te delen, kunt u items met de hoogste prioriteit uit de weg houden, zodat ze niet verloren gaan of vergeten worden.

Om dit te doen, klik en sleep je je items in de juiste volgorde die je nodig hebt. U kunt zelfs items naar subtaken slepen zodat ze onder een bovenliggende taak vallen, of u kunt uw subtaken nemen en er hun bovenliggende taak van maken.

Om uw lijst op datum te sorteren, klikt u op de drie puntjes en selecteert u Datum. U kunt ook terugkeren naar uw gepersonaliseerde bestelling door op Mijn bestelling te klikken.

U kunt ook alle taken bekijken die u als voltooid hebt gemarkeerd. Klik op de pijl onderaan je Taken.

Vanaf hier kunt u specifieke voltooide taken verwijderen of een taak als onvoltooid markeren, zodat deze weer op het hoofdscherm wordt weergegeven. U kunt deze taken bulksgewijs verwijderen via het optiemenu.
Wat Google Tasks zo krachtig maakt, is de mogelijkheid om verschillende lijsten te maken voor de taken die je hebt. U kunt bijvoorbeeld een aparte lijst maken voor werk, privé en boodschappen.

Lijsten maken en beheren in Google Taken

  1. Klik op Mijn taken.
  2. Klik op Nieuwe lijst maken.
  3. Voer de naam van de lijst in.
  4. Klik op Greed.
Nadat u uw lijst heeft gemaakt, opent Google Taken automatisch uw nieuwe lijst en kunt u direct beginnen met het toevoegen van taken.

Om terug te schakelen naar een andere taak, klikt u opnieuw op Mijn taken en selecteert u de lijst van uw keuze. U kunt uw lijstvolgorde herschikken door op de zes puntjes te klikken en uw lijst naar de gewenste positie te slepen.

U kunt uw lijst op elk moment hernoemen en u kunt ook de hele lijst verwijderen als u dat wilt. Als u een taak van de ene naar de andere lijst wilt wijzigen, klikt u op het potloodpictogram en selecteert u de juiste lijst in de vervolgkeuzelijst.

U kunt de lijst opnieuw ordenen met behulp van de hierboven beschreven methoden. Om uw taakscherm te verlaten, klikt u op de X in de rechterbovenhoek en de zijbalk verdwijnt, waardoor alleen de pictogrammen overblijven voor gemakkelijke toegang.

Andere taakintegraties

Google Tasks is geïntegreerd in UW Google Agenda-, Google Documenten-, Google Drive-, Google Spreadsheets- en Google Presentaties-platforms.

Met deze integraties kunt u koppelingen toevoegen naar specifieke bestanden waartoe u mogelijk toegang moet hebben om een bepaalde taak te voltooien. Wanneer u op deze links klikt, opent u het bestand of document automatisch op een apart tabblad en heeft u nog steeds toegang tot uw Google Tasks-app.
Dit stroomlijnt uw efficiëntie en het vermogen om meer gedaan te krijgen door alles wat u nodig heeft op één locatie te hebben. U ontvangt meldingen voor uw taken als u een specifieke tijd en datum instelt in uw agenda.

Uw taken stroomlijnen

Google Tasks is een efficiënte manier om uw volledige inbox en Gsuite-producten te stroomlijnen. U kunt prioriteit geven aan bruikbare items zonder uw volledige inbox te hoeven beheren.

Door Google Tasks te integreren met de rest van je Gsuite-producten, heb je een centrale takenlijst zonder dat je op meerdere platforms hoeft in te loggen. Word georganiseerd vanaf één locatie, waar ter wereld u zich ook bevindt. en neem voor meer informatie contact op met onze Gmail Bellen.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?

Hoe gearchiveerde e-mails in Gmail te vinden