[FIX] Windows kan de volgende update niet installeren met fout 0x800F0986

 Als de belangrijke systeembestanden beschadigd zijn, kan de updatefout 0x800F0986 optreden. Bovendien kunnen defecte Windows-updatecomponenten de oorzaak van het probleem zijn. De gebruiker loopt tegen een probleem aan tijdens het updaten van het besturingssysteem van zijn systeem. Er is gemeld dat veel functie- en kwaliteitsverbeteringen het probleem 0x800F0986 veroorzaken. Meestal wordt het volgende bericht weergegeven:\

Oplossing 1: voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Als de update-modules van het besturingssysteem worden geblokkeerd, is het mogelijk dat u de Windows van uw systeem niet kunt upgraden. In dit geval kan de ingebouwde probleemoplosser voor updates in Windows wellicht helpen.

1. Open Instellingen met de Windows-toets.

2. Selecteer Update en beveiliging en ga vervolgens naar het tabblad Problemen oplossen in het linkerdeelvenster van het updatevenster.

3. Vouw vervolgens in het rechterdeelvenster het gebied Aanvullende probleemoplossers uit en kies Windows Update (in het gedeelte Aan de slag).

4. Druk nu op de knop Probleemoplosser uitvoeren en wacht tot het klaar is.

5. Controleer of de updates correct werken nadat u de aanbevelingen van de probleemoplosser hebt overgenomen.

Oplossing 2: stel de actieve partitie in op de eerste partitie

Omdat het besturingssysteem enkele vitale bestanden op de eerste partitie moet plaatsen, kunnen updates mogelijk niet worden geïnstalleerd als de eerste partitie van uw systeem niet als actief wordt geïdentificeerd. Als u bijvoorbeeld Windows op de D-schijf hebt geïnstalleerd en de C-schijf niet als actief is aangemerkt, kan de update mogelijk niet worden geïnstalleerd. In dit geval kan het probleem worden opgelost door de partitie als actief in te stellen in Schijfbeheer van uw systeem.

1. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start/Windows en selecteer Schijfbeheer in het menu Snelle toegang.

2. Klik met de rechtermuisknop op de eerste schijf en selecteer Partitie markeren als actief in het menu dat verschijnt..

3. Start vervolgens uw computer opnieuw op om te zien of de updates correct worden geïnstalleerd.

Oplossing 3: installeer de Windows-updates handmatig

Als de automatische Windows-updates niet kunnen worden geïnstalleerd, probeer dan de update te installeren met behulp van het zelfstandige installatieprogramma.

1.tart een webbrowser en ga naar de Windows 10-pagina van de Microsoft-website.

2. Klik op de knop Nu bijwerken onder de meest recente update (bijvoorbeeld Update van oktober 2020).

3. Wanneer het offline installatieprogramma klaar is met downloaden, voert u het uit als beheerder.

4. Voltooi nu de upgradeprocedure door de instructies te volgen en uw computer opnieuw op te starten.

5. Controleer of Windows na het opnieuw opstarten vrij is van de updatefout.

Als je problemen hebt met een specifieke update (bijv. KB4598242), probeer dan de onderstaande stappen (je kunt de meest recente KB vinden op de Microsoft-website):

TIP VOOR EXPERTS: Als het probleem met je computer of laptop/notebook zit, gebruik dan Restore Repair om de repositories te doorzoeken en eventuele corrupte of ontbrekende bestanden te repareren. Dit werkt in de overgrote meerderheid van de situaties waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Herstel kan worden gedownload door hier te klikken.

1. Om toegang te krijgen tot de Windows Updates-catalogus, opent u een webbrowser en gaat u naar de Windows Updates-catalogus.

2. Voer de defecte KB (bijv. KB4598242) in het zoekvak in en druk op de Enter-toets.

3. Selecteer vervolgens uit de lijst met resultaten de KB die overeenkomt met uw besturingssysteem en systeem.

4. Voer nu het gedownloade update-installatieprogramma uit als beheerder en ga verder met de installatieprocedure door de instructies te volgen.

5. Start vervolgens uw computer opnieuw op om te kijken of de updates zonder problemen kunnen worden geïnstalleerd.

Oplossing 4: gebruik SFC- en DISM-scans

Als de vitale besturingssysteembestanden beschadigd zijn, krijgt u mogelijk de Windows-updatefout 0x800F0986. In dit geval kan het uitvoeren van SFC- en DISM-scans helpen om de corruptie van de bestanden te verwijderen en zo het probleem op te lossen.

1. Controleer of het updateprobleem is opgelost door een SFC-scan op uw systeem uit te voeren (probeer het als u wat vrije tijd heeft, want het kan even duren voordat de scan is voltooid).

2. Als dat niet het geval is, gebruik dan DISM om Windows te herstellen vanaf een verhoogde opdrachtprompt, maar zorg ervoor dat u ook de volgende opdracht uitvoert:

3. Controleer of het systeem vrij is van de fout 0x800F0986 wanneer de DISM-bewerking is voltooid.

Oplossing 5: reset de Windows Update-componenten

Als een van de kritieke Windows Update-componenten beschadigd is of vastzit in het proces, kan het probleem optreden. Het probleem kan worden opgelost door de Windows Update-componenten in dit scenario opnieuw in te stellen. Maar bouw een systeemherstelpunt voordat u verder gaat.

1. Zoek naar opdrachtprompt met de Windows-toets. Klik vervolgens in de resultaten met de rechtermuisknop op het resultaat van de opdrachtprompt en selecteer Uitvoeren als beheerder in het minimenu.

2. Voer nu de onderstaande cmdlets uit (vergeet niet na elke opdracht op de Enter-toets te drukken)

3. Sluit de opdrachtprompt en controleer of de updatefout 0x800F0986 is verholpen.

Of niet, kijk of het resetten van de Windows Update-modules met het WuReset.bat-bestand (vooraf geschreven instructies) het probleem oplost. Zorg ervoor dat het bestand WuReset.bat als beheerder wordt uitgevoerd.

Oplossing 6: Voer een interne upgrade uit

Als geen van de vorige opties voor u heeft gewerkt, hebben we geen andere keuze dan een interne upgrade uit te voeren. Maak echter voordat u begint een systeemherstelpunt en maak een back-up van de belangrijke gegevens op de systeemschijf. Zorg er ook voor dat u alle beveiligingssoftware van derden verwijdert (op eigen risico), zodat het upgradeproces soepel verloopt. Bovendien kan een veilige start het upgradeproces belemmeren, dus zorg ervoor dat u dit in het BIOS uitschakelt. Kies daarnaast Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en apps behouden wanneer daarom wordt gevraagd tijdens de procedure.Last but not least, zorg ervoor dat u voldoende vrije ruimte op uw systeemschijf hebt (32-bit: 20 GB, 64-bit: 32 GB) om de upgrade uit te voeren.

1. Open een browser en ga naar de Windows 10 ISO-downloadpagina.

2. Scroll naar beneden naar Download Tool Now (onder Create Windows 10 Installation Media) en klik erop.

3. Nadat de download is voltooid, voert u het installatiebestand uit als beheerder en volgt u de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

4. Start vervolgens uw computer opnieuw op om te zien of het updateprobleem is verholpen.

Als de upgrade mislukt, kunt u het opnieuw proberen met een opstartbare USB-stick van Windows 10. Als het probleem zich blijft voordoen na de interne upgrade, kunt u een schone Windows 10-installatie uitvoeren.

Als geen van de bovenstaande methoden werkte, raden we aan om de Restore Repair Tool te gebruiken, die de repository kan onderzoeken en defecte en ontbrekende gegevens kan repareren. Dit werkt in de meeste situaties waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Herstellen maximaliseert ook de prestaties van uw systeem. Het herstel kan worden gedownload door hier te klikken. Mocht je nog steeds een probleem hebben, neem dan contact op met onze Bellen Windows klantenservice.

[Fix] Windows kan de volgende updates met fout 0x800F0986 niet installeren. Wilt u meer informatie of heeft u hier vragen over, neem dan contact op met onze Windows Contact Nederland.


Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?

Hoe gearchiveerde e-mails in Gmail te vinden