Hoe de externe installatie van apps op Windows 10 te stoppen?

 Gebruikers kunnen de Push to Install-functie van Windows gebruiken om Microsoft Store-apps op afstand op andere apparaten te installeren. Wanneer gebruikers op meerdere apparaten inloggen met hetzelfde Microsoft-account, krijgen ze de optie 'Installeren op mijn apparaten'. Het is ook een handig hulpmiddel voor bedrijven die een bepaalde winkelapplicatie op al hun pc's willen installeren. U kunt deze functie echter op specifieke pc's blokkeren om te voorkomen dat Microsoft Store-software op afstand wordt geïnstalleerd. De optie "Installeren op mijn apparaten" is nog steeds beschikbaar, maar de toepassing wordt niet op het verre systeem geïnstalleerd.

In dit bericht laten we u zien hoe u de Push to Install-service op uw computer kunt uitschakelen met behulp van verschillende technieken. Deze specifieke instelling kan worden gevonden in de Groepsbeleid-editor van uw systeem. Omdat de Groepsbeleid-editor echter niet in alle versies van Windows beschikbaar is, hebben we ook de oplossing voor de Register-editor toegevoegd.

Methode 1: De Groepsbeleid-editor gebruiken voor lokale groepen

Groepsbeleid is een Windows-functie waarmee u de werkomgeving van het besturingssysteem kunt beheren. Met dit hulpprogramma kan een beheerder instellingen configureren voor veel gebruikers en computers. Het heeft ook een beleidsinstelling waarmee u de Push to Install-service kunt uitschakelen. Het is alleen te vinden in het gedeelte Computerconfiguratie. Op zijn minst ondersteunen Windows 10 en Windows 10 Server 2016 deze parameter.

Alleen de besturingssystemen Windows 10 Pro, Education en Enterprise hebben de Groepsbeleid-editor. Als u een van de volgende versies van Windows gebruikt, kunt u de instelling configureren door de onderstaande stappen te volgen:

1. Om een dialoogvenster Uitvoeren te openen, drukt u tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen op uw toetsenbord. Typ nu "gpedit.msc" in het zoekvak en druk op Enter of klik op de knop Ok. Op uw systeem wordt hierdoor het venster Editor voor lokaal groepsbeleid geopend.

Ga naar het volgende pad in het venster Editor voor lokaal groepsbeleid:

2. BeheersjablonenBeheersjablonenWindows-componentenWindows-componentenWindows-componentenWindows-componentenWindows-componentenWindows-componentenWindows-componentenWindows Com

3. Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u vervolgens op de knoppen Toepassen en OK.

4. Meestal zal het Groepsbeleid deze nieuwe instellingen automatisch bijwerken. Als dit niet het geval is, moet u de wijziging van het groepsbeleid forceren.

5. Gebruik de Windows-zoekfunctie om de opdrachtprompt te vinden en start deze als beheerder. Voer nu in Command Prompt (Admin) de volgende opdracht uit en druk op Enter. Dit kan ook worden bereikt door de computer eenvoudig opnieuw op te starten.

6. Door de schakeloptie in stap 3 in te stellen op Niet geconfigureerd of Uitgeschakeld, kunt u altijd terugkeren naar de standaardinstellingen.

De Register-editor gebruiken (methode 2)

Het gebruik van de Register-editor is een andere manier om installatie van apps op afstand te voorkomen. Wanneer u een instelling configureert in de Groepsbeleid-editor, wordt het Windows-register automatisch bijgewerkt met de nieuwe waarde. Als u deze methode rechtstreeks gebruikt, kunt u eenvoudig die exacte waarde voor deze instelling maken en configureren. Voor Windows Home-gebruikers die geen toegang hebben tot de Groepsbeleid-editor, is dit de enige optie. Gebruik de Register-editor altijd met de nodige voorzichtigheid om fouten te voorkomen. Voor uw veiligheid hebben we een registerback-upproces opgenomen in de onderstaande stappen:

TIP VOOR EXPERTS: Als het probleem met uw computer of laptop/notebook zit, gebruik dan Restoro Repair om de repositories te scannen en eventuele corrupte of ontbrekende bestanden te vervangen. Dit werkt in de overgrote meerderheid van de gevallen waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Restoro kan worden gedownload door hier te klikken.

1. Om te beginnen, drukt u tegelijkertijd op de Windows- en R-toetsen op uw computer om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Om vervolgens de Register-editor te openen, typt u "regedit" in het vak en drukt u op Enter. Als u wordt gevraagd door de UAC (User Account Control) pop-up, selecteert u Ja.

2. U kunt ook een back-up van het register maken voordat u wijzigingen aanbrengt. Ga naar het menu Bestand en selecteer Exporteren in het vervolgkeuzemenu. Kies een locatie voor het bestand en geef het een naam. Klik ten slotte op de knop Opslaan om een registerback-up te maken.

Opmerking: u kunt een back-up altijd herstellen door naar het menu Bestand te gaan en Importeren te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Selecteer vervolgens het back-upbestand dat u onlangs hebt gemaakt.

3. Navigeer naar de volgende locatie in het venster Register-editor:

4. Als u de PushToInstall-sleutel niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de Microsoft-sleutel en selecteert u Nieuw > Sleutel. Geef uw nieuw gevormde sleutel vervolgens de naam "PushToInstall".

5. Kies Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde in het rechtsklikmenu in het rechterdeelvenster van de PushToInstall-sleutel. Sla de eigenschap vervolgens op met de nieuwe naam "DisablePushToInstall".

6. Er verschijnt een kleine pop-up wanneer u dubbelklikt op de waarde DisablePushToInstall. Als u de waardegegevens instelt op 1, wordt de waarde ingeschakeld en wordt de functie Push to Install uitgeschakeld.

7. Om deze nieuwe wijzigingen toe te passen, verlaat u het venster Register-editor en start u het systeem opnieuw op.

8. Door de waarde DisablePushToInstall uit de Register-editor te verwijderen, kunt u de instellingen altijd terugzetten naar hun vorige staat.

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, raden we aan om Restore Repair Tool te gebruiken, die de repository kan onderzoeken en corrupte en ontbrekende gegevens kan herstellen. Dit werkt in de meeste gevallen waar het probleem wordt veroorzaakt door een systeemstoring. Restoro maximaliseert ook uw systeemprestaties. Het restaurant is te downloaden door hier te klikken. Of bel onze Bellen Windows klantenservice.

Hoe de externe installatie van apps op Windows 10 te stoppen? als je meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met Windows Contact Nederland.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?

Hoe gearchiveerde e-mails in Gmail te vinden