Hoe de Google Play Music-app instellen?

 Als je de Google Play Music-app aan je Google-account koppelt, heb je toegang tot alles wat je hebt geüpload of gekocht op Google Play, wat het een geweldige tool maakt. Hier leest u hoe u de Google Play Music-app instelt nadat u deze hebt gedownload.

  • Top apps voor Android-muziekspelers
  • Ben je een Google Play Muziek-savant?

Met uitzondering van Android TV, die automatisch inlogt op het Google-account dat is verbonden met uw Android TV-apparaat, is het proces hetzelfde op elk ander apparaat. In deze schermafbeeldingen gebruiken we een Nexus 4 met Lollipop. Op een pc of Mac ziet Google Play Music er ongeveer hetzelfde uit, maar werkt het in een browsertabblad in plaats van in een speciale app.

Installeer de Google Play Music-app zonder Google-account.

Doe dat nooit! Dit betekent dat de enige muziek waarnaar u kunt luisteren, muziek is die u van een computer hebt gekopieerd. Zulke dingen zijn zo 2009! Je hebt toegang tot alle muziek die je ooit hebt gekocht vanaf elk apparaat dat een Google Play Muziek-app of browsertabblad ondersteunt als je een Google-account hebt, waarmee je toegang hebt tot de enorme synchronisatie- en opslagmogelijkheden van Google Play Muziek. Waarom zo'n leuke tijd missen?

Gebruik een bestaand Google-account om de Google Play Music-app te installeren.

De Google Play Muziek-app synchroniseert muziek met uw Google-account wanneer u deze instelt met een Google-account. Als gevolg hiervan is alle muziek die je streamt of koopt op een ander apparaat automatisch beschikbaar op dit apparaat, en alle muziek die je op dit apparaat koopt, is toegankelijk op alle andere apparaten. Het is zo gemakkelijk om dat te bereiken:

  • Ga naar het gedeelte Instellingen van uw smartphone.
  • Zoek Accounts en kies vervolgens Google.
  • Kies het Google Play Muziek-account dat u wilt gebruiken.

Het einde daarvan. U moet met hetzelfde account zijn aangemeld bij de Google Play Muziek-service als u geen Google Play Muziek-keuze ziet.

Synchroniseer Google Play Muziek op Android TV met deze app.


Ga hiervoor naar Instellingen en zoek naar Persoonlijk. Selecteer vervolgens Synchroniseren > Nu synchroniseren nadat u uw account hebt geselecteerd.

Gebruik een ander Google-account om de Google Play Muziek-app in te stellen.


Heeft het Google-account dat uw telefoon gebruikt voor e-mail, applicaties en andere Google-services iets te maken met uw muziek? Je mag gerust een ander Google-account gebruiken voor de muziek-app; Google is meer dan verheugd om u van dienst te zijn. Daarom:
  • Activeer de Google Play Music-app als deze nog niet is geopend.
  • Selecteer vervolgens Instellingen > Google-account door op de menuknop te tikken.
  • Selecteer het account als het er al is of voeg de details toe als je telefoon het nog niet weet
Op een App-smartphone welteverstaan. Op een Android TV is het proces moeilijker omdat u eerst het oude Google-account van het apparaat moet verwijderen, de gegevens voor het nieuwe moet toevoegen en vervolgens de installatie van Android TV moet voltooien. Het Android Helpcentrum bevat alle informatie die u nodig hebt.

Stel de Google Play Muziek-app in met een ander Google-account op iOS

Je kunt Google Play Music gebruiken op zowel Android- als iOS-apparaten omdat het een pas is (en het werkt natuurlijk ook op pc's en Macs). Open op een iOS-apparaat de Google Play Music-app, klik op het menupictogram, kies Instellingen > Afmelden en kies vervolgens voor Nog een account toevoegen om het account te wijzigen. Nadat u de gegevens hebt ingevoerd, kunt u doorgaan. als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact op met onze
Google Bellen Nederland
.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?