Hoe alle e-mails in Outlook te verwijderen



Outlook is een van de meest gebruikte e-mailtoepassingen, met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Dit komt omdat het zoveel meer is dan alleen een e-mailplatform. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om het professionele leven van de gebruikers in te richten.

Uw Outlook-inbox zal na verloop van tijd onvermijdelijk rommelig worden. Het vinden van de meest cruciale informatie in uw mail wordt hierdoor aanzienlijk moeilijker. Hoewel Outlook functies heeft die hierbij kunnen helpen, zijn ze vaak niet voldoende om het gebrek aan organisatie van uw inbox te compenseren.

U moet uw post dan zo efficiënt mogelijk regelen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om verschillende soorten onnodige e-mail of zelfs alles te verwijderen. Laten we eens kijken naar de keuzes die beschikbaar zijn.

Alle e-mail uit een map verwijderen

Als u e-mails uit een specifieke map wilt verwijderen, is er een vrij eenvoudige manier om dit te doen. De stappen die u moet nemen zijn als volgt:

Klik op de map aan de linkerkant

het mappenvenster wordt uitgevouwen. Als u op de pijl in de linkerbovenhoek van het paneel klikt, kunt u dit doen.

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de map

Klik met de rechtermuisknop op de map waarin de e-mails zijn opgeslagen in het mappenvenster en selecteer vervolgens Alles verwijderen.

Bevestig verwijdering

Klik op "Ja" om de verwijdering te bevestigen wanneer daarom wordt gevraagd.

Houd er rekening mee dat hiermee de e-mails niet volledig worden verwijderd. Het plaatst ze in plaats daarvan alleen in de map Verwijderde items. Dit zou voldoende moeten zijn als uw enige doel is om Outlook een beetje beter te regelen. U moet echter de map Verwijderde items verwijderen als u ruimte wilt vrijmaken.

Gebruik hiervoor het mapvenster om naar de map te navigeren, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Lege map. Klik op Ja wanneer u wordt gevraagd om de verwijdering te bevestigen.

Meerdere e-mails uit een map verwijderen

U kunt meerdere e-mails in een map tegelijk verwijderen, dat wil zeggen de onnodige e-mails als u denkt dat er nog enkele kritieke e-mails in de map staan die u moet bewaren. Dit is hoe je het doet:

Markeer Hoe de 'Shift'-toets te gebruiken

Ga naar de berichtenlijst en selecteer de eerste e-mail die u wilt verwijderen als u meerdere e-mails achter elkaar wilt verwijderen. Klik vervolgens op de laatste e-mail die u wilt verwijderen terwijl u de Shift-toets op uw computer ingedrukt houdt. Selecteer alle e-mails en klik vervolgens op Verwijderen.

Om niet-opeenvolgende e-mails te verwijderen, klikt u op de eerste terwijl u de Ctrl-toets (op een pc) of CMD (op een Mac) ingedrukt houdt en kiest u vervolgens elke e-mail één voor één. Zodra ze allemaal zijn geselecteerd, klikt u op Verwijderen.

Markeer met 'Alles selecteren'

Druk op Ctrl + A om elke e-mail in uw inbox te kiezen. Door de Ctrl-toets ingedrukt te houden terwijl u op een e-mail klikt, kunt u deze deselecteren als u deze per ongeluk selecteert om te verwijderen.

Alle e-mails van dezelfde afzender verwijderen

Soms kan het opruimen van je inbox van een klein aantal afzenders een wereld van verschil maken. Outlook maakt het voor u eenvoudig om alle e-mails van een bepaalde afzender te verwijderen. Wat u moet doen is:

Tik in het zoekvak in de rechterbovenhoek en typ de naam van de afzender

Gebruik CTRL + A of CMD + A om alles te selecteren.

Om alle e-mails te selecteren, klikt u op een van hen en drukt u op Ctrl + A.

Klik op 'Verwijderen'

Om een e-mail te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u 'Verwijderen'.

Alle ongewenste e-mails verwijderen

Uw map "Junk" is een item dat zich snel kan ophopen. Gelukkig maakt Outlook het verwijderen van deze gegevens eenvoudig.

Klik op de pijl naar rechts van het e-mailaccount.

Klik op "Verwijderen" na het kiezen van "Ongewenste map leegmaken".

Outlook e-mailaccount verwijderen

Een volledig e-mailadres en alle opslag ervan kunnen in Outlook worden verwijderd als u ruimte wilt vrijmaken. De onderstaande stappen moeten worden gevolgd, ervan uitgaande dat u het adres dat u probeert te verwijderen niet langer gebruikt:

Klik op "Bestand" en vervolgens op "Accountinstellingen"

Gebruikers van Macs kunnen met de rechtermuisknop op het e-mailaccount aan de linkerkant van Outlook klikken, boven het woord 'Inbox'.

Klik op de naam om het account te verwijderen.

Gebruikers van Macs moeten op het minteken in de linkerbenedenhoek klikken.

  • Bevestig verwijdering
  • Het laatste woord
Zoals je kunt zien, heb je veel opties om je Outlook te organiseren. In slechts een paar klikken kunt u alle e-mails verwijderen die u niet meer nodig heeft, zodat u zich beter kunt concentreren op de belangrijkere e-mails.

Vergeet niet de map Verwijderde items te legen als u onvoldoende ruimte heeft. De enige methode om de e-mails permanent te verwijderen, is op deze manier, dus u moet deze procedure zeker volgen elke keer dat u massaal verwijdert. Neem voor meer informatie contact op met onze Outlook Bellen Nederland.


Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?