Hoe ongewenste e-mail in Outlook uit te schakelen

 Een uitstekende en ondergewaardeerde tool is Microsoft Outlook. Veel mensen zijn zich niet bewust van de mogelijkheid om te synchroniseren met Gmail of een externe e-mailprovider en bieden u een aantal behoorlijk geavanceerde opties. Bovendien bevat Microsoft Outlook een betrouwbaar filter voor ongewenste e-mail dat spam en ongewenste e-mail in de juiste categorieĆ«n kan indelen.

Om de een of andere reden classificeren filters voor ongewenste e-mail sommige legale e-mails echter regelmatig als spam en plaatsen ze deze in de mappen voor ongewenste e-mail. U ontvangt hierdoor geen e-mailmelding. Het missen van een cruciale e-mail kan mogelijk negatieve gevolgen hebben.

Lees verder om te leren hoe u hiermee om moet gaan.

Wanneer uitvoeren

Dit is niets voor jou als je nog nooit de map met ongewenste e-mail/spam hebt geopend. Het filter voor ongewenste e-mail is de minste van uw zorgen als u nog nooit lang op een e-mail hebt gewacht die gewoon niet in uw inbox is aangekomen. U kunt er echter beter aan doen om het filter voor ongewenste e-mail uit te schakelen als de gedeelten voor ongewenste e-mail en spam uw verwachte e-mail herhaaldelijk hebben "opgegeten".

Het ergste is dat u de map met ongewenste e-mail/spam niet hoeft te controleren wanneer er een belangrijke e-mail wordt verwacht. Het ergste hiervan is dat er onverwacht kritieke e-mails ontbreken. Noem maar op: vacatures, meldingen van promoties, bank- en socialezekerheidswaarschuwingen. Een ernstige vergissing kan gemakkelijk gebeuren en u zult niemand anders de schuld kunnen geven dan uzelf en uw server.

De oplossing

Er is een tijdelijke oplossing waarbij u uw filter voor ongewenste e-mail niet volledig hoeft uit te schakelen. Hierdoor wordt een ton legitieme spam-e-mails die u niet in uw inbox wilt hebben, door dit programma uitgefilterd. U moet het e-mailadres opnemen in uw lijst met betrouwbare adressen als u er per ongeluk een belangrijke e-mail uit hebt verwijderd. Helaas garandeert het gebruik van deze methode niet dat e-mails van betrouwbare afzenders die niet op de lijst staan, niet in de spam- of ongewenste mappen terechtkomen.

Om dit te bereiken, zoekt u de e-mail die per ongeluk naar de vuilnismap is verzonden. Selecteer het en selecteer vervolgens het tabblad Start van Outlook, Junk en vervolgens Not Junk in de vervolgkeuzelijst. Er zal een dialoogbox zijn. Vink het vakje aan dat luidt: "Vertrouw altijd e-mail van [vul hier het e-mailadres in]." Klik ten slotte op OK. De e-mails van dit adres worden hierdoor automatisch doorgestuurd naar uw inbox. Bovendien zorgt het ervoor dat eventuele volgende berichten van deze afzender niet verloren gaan.

Aan de lijst met veilige afzenders kunt u ook elk e-mailadres toevoegen waarvan u weet dat het betrouwbaar is. Hierdoor zal het filter voor ongewenste e-mail niet langer e-mails van de vermelde adressen naar de prullenbak sturen. Open hiervoor de map Ongewenst, kies de afzender die u vertrouwt en klik vervolgens op Ongewenst > Nooit afzender blokkeren in het contextmenu dat verschijnt. Vanuit Ongewenste e-mailopties kunt u dit ook handmatig doen.

Schakel het filter uit.


Houd er rekening mee dat als u het automatische filter voor ongewenste e-mail uitschakelt, u waarschijnlijk meerdere dagelijkse spammailmeldingen krijgt. Natuurlijk kunt u items handmatig naar de prullenbak verplaatsen. Zo schakel je het afvalfilter uit.

Open eerst Outlook en selecteer het tabblad Start. Ga vervolgens naar Ongewenste e-mail, klik erop en kies in het vervolgkeuzemenu Ongewenste e-mailopties. Er zal een dialoogbox zijn. Er kan geen automatische filtering worden gekozen door naar het tabblad Opties te gaan. Klik op OK nadat u de optie hebt geselecteerd met de melding "E-mail van geblokkeerde afzenders wordt nog steeds verplaatst naar de prullenbak voor ongewenste e-mail." Dit leert Outlook om alle inkomende e-mail toe te staan, behalve de e-mail van handmatig verboden bronnen.

Ga naar de pagina Afzenders op de zwarte lijst in Opties voor ongewenste e-mail, kies elk adres in de lijst en klik vervolgens op Verwijderen om e-mails van de geblokkeerde afzenders door te laten. Klik ten slotte op OK. Het filter voor ongewenste e-mail is succesvol uitgeschakeld.

Onderzoek ongewenste e-mail

U krijgt niet eens de kans om de e-mail te bekijken die uw server als "ongewenst" heeft gemarkeerd als de optie om de vermoedelijke ongewenste e-mail definitief te verwijderen in plaats van deze naar de map Ongewenste e-mail te verplaatsen, is gekozen onder Ongewenste e-mail Opties. Haal het vinkje weg om elke e-mail een tweede kans te geven. Het tabblad Opties is waar u het kunt vinden.

Adres ongewenste e-mail

Het onvermogen van Outlook en uw server om te bepalen of een e-mail echt of spam is, kan een groot probleem zijn. Als u de filter voor ongewenste e-mail van Outlook uitschakelt, voorkomt u ongetwijfeld dat uw e-mails naar de prullenbak worden geleid, ook al kunt u de server niet echt controleren.

Heeft u ooit problemen ondervonden met frauduleuze ongewenste e-mail? Een van de voorgestelde oplossingen was succesvol voor u? Aarzel niet om uw ervaring in de ruimte te bespreken, neem contact op met onze Outlook Bellen Nederland.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?