Hoe u Outlook-agenda toevoegt aan uw Android-telefoon

 


De keuzevrijheid die het digitale tijdperk biedt, is een van de beste eigenschappen. U kunt het besturingssysteem selecteren dat het beste past bij uw eisen en manier van leven, en vervolgens bepaalde apps selecteren die werken met uw besturingssysteem naar keuze.

Als u Android gebruikt, had u reikhalzend kunnen uitkijken naar de ontwikkeling van het Microsoft/Android-partnerschap, zodat u Microsoft-software op uw Android-telefoon zou kunnen gebruiken. Gelukkig kunt u uw Android-telefoon gebruiken om toegang te krijgen tot de Outlook-agenda. Hoewel het native Google Agenda-programma perfect genoeg is, zullen degenen die de voorkeur geven aan Outlook dit artikel nuttig vinden.

Voeg uw Outlook-account toe aan uw telefoon

U kunt beginnen door de instellingen van uw telefoon in te stellen met uw Outlook-e-mailaccount. Outlook stuurt u indien nodig e-mails en agenda-updates in combinatie met uw andere e-mailaccounts. U moet weten of de e-mail een Exchange-bericht is of uit een andere bron komt voordat u een account in Outlook kunt toevoegen. Als u nog niet weet hoe u het account moet instellen, kunt u dit aan uw bedrijf vragen, maar het kan geen kwaad om het een of het ander te proberen.

Voor opstelling:

Afhankelijk van de fabrikant van uw apparaat kunnen deze methoden enigszins verschillen. In het algemeen selecteert u gewoon de optie om een nieuw account toe te voegen in de instellingen en u bent klaar om te gaan.

  1. de toepassing "Instellingen" van uw telefoon
  2. Klik of tik op 'Accounts en back-up'.
  3. Klik op deze pagina op 'Accounts'.
  4. Klik helemaal onderaan op 'Account toevoegen'.
  5. Klik op E-mail, Exchange, Persoonlijk (IMAP of POP3), Google of een van de andere keuzes door naar beneden te scrollen.
  6. Geef uw wachtwoord en e-mailadres op.

Volg de instructies en bevestig uw inloggegevens om toegang te krijgen. De Google Play Store biedt de Outlook-app om te downloaden.

Outlook Agenda installeren op een Android-apparaat

De eenvoudigste manier om een Outlook-agenda aan een Android-telefoon toe te voegen, is door een Exchange Active Sync-mailaccount te gebruiken. In het voorbeeld dat ik gaf, zou het toevoegen van een werk-Outlook-agenda aan uw persoonlijke telefoon automatisch moeten gebeuren. De meeste bedrijven die Exchange gebruiken, gebruiken Active Sync.

Laten we eerst de Android Outlook-app proberen.

  1. Selecteer de kalender in de rechterbenedenhoek van het Outlook-programma zodra het is geopend.
  2. Kies het menupictogram met drie regels linksboven.
  3. Kies de optie Agenda toevoegen in het menu aan de linkerkant.
  4. Voeg desgevraagd uw Outlook-account toe en voltooi de installatiewizard.
  5. Helaas is deze aanpak niet altijd succesvol. Google Agenda-peilingen zijn af en toe sporadisch. Maar het is de moeite waard om het eerst te proberen.

Als dat niet werkt, zou de volgende aanpak dat wel moeten doen.

Mogelijk hebt u toestemming van de systeembeheerder nodig om uw agenda toe te voegen aan een Exchange-omgeving, maar probeer het eens en kijk wat er gebeurt. Dit werkt ook als u Outlook alleen met Android wilt verbinden zonder een werkagenda te synchroniseren.

  1. Open de Mail-app van je telefoon.
  2. Selecteer Nieuw account toevoegen onder Instellingen.
  3. De app zou het Outlook-e-mailadres moeten detecteren zodra het is ingevoerd.

Eenmaal geconfigureerd, zou de Mail-app toegang moeten bieden tot uw Outlook-agenda.

U kunt uw Outlook-account ook koppelen aan Gmail, waardoor de agenda wordt gesynchroniseerd als onderdeel van de deal. Als u Exchange Active Sync niet gebruikt, overweeg dan de volgende techniek om een Outlook-agenda te koppelen aan Gmail op uw Android-telefoon, aangezien deze ook werkt met oudere POP- of IMAP Outlook-accounts.

Start Gmail op uw Android-telefoon.

Kies Instellingen en Account toevoegen nadat u op het menupictogram met drie regels hebt geklikt.

  1. Kies Office 365 en Exchange are providers.
  2. Voer desgevraagd uw e-mailadres en wachtwoord in.
  3. Selecteer OK om de beveiligingsmelding te bevestigen.
  4. Voltooi de accountconfiguratie waar gevraagd.

Zelfs als u Outlook gebruikt, kiest u voor Office 365 en Exchange. Alleen POP of IMAP worden gebruikt door Outlook, Hotmail of Live, die geen van beide agendasynchronisatie ondersteunen. Zelfs als u uw eigen Outlook-account koppelt, moet Exchange Active Sync, waar de agenda-updates vandaan komen, worden ondersteund.

Synchronisatie van Outlook en Google Agenda

Als je dingen omgekeerd wilt doen, is dat net zo eenvoudig. Google Agenda kan worden toegevoegd aan de Outlook-app, net zoals een Outlook-agenda kan worden toegevoegd aan een Android-telefoon. U kunt alles op uw telefoon synchroniseren, of u nu Office 365 gebruikt of niet.

  1. Log in op uw Google-agenda door deze te openen.
  2. Kies de gewenste kalender uit de selectie aan de linkerkant.
  3. Kies Instellingen door er met de muis over te gaan.
  4. Blader in het nieuwe venster naar het gedeelte Agenda integreren.
  5. Kopieer het adres na het selecteren van Geheim adres in iCal-formaat.
  6. Start Outlook en meld u vervolgens aan.
  7. Selecteer Accountinstellingen, Accountinstellingen en Bestand.
  8. Kies Nieuwe en internetagenda's.

Wanneer u Outlook in de toekomst opent, zal het ook uw Google-agenda controleren en bijwerken. U moet echter afspraken maken vanuit Google Agenda; u kunt ze niet in Outlook maken en ze in Google laten verschijnen. Helaas is het de huidige situatie.

Probleemoplossen

Zoals al is opgemerkt, is het soms moeilijk om in te loggen op uw account. Outlook heeft de mogelijkheid om in te loggen bij verschillende e-mailproviders, van Google tot Exchange; het hebben van de juiste informatie is echter de enige manier om fouten te voorkomen.

  • Controleer de oorsprong van uw e-mail. Zelfs Gmail ondersteunt bedrijfsdomeinen, dus neem contact op met je werkgever om te controleren of je de juiste inlogmethode hebt geselecteerd.
  • Als u een Comcast.net-account of een account van een soortgelijk bedrijf probeert toe te voegen, moet u mogelijk de juiste poortinstellingen bijwerken om uw e-mail of agenda toe te voegen. Neem contact op met uw kabelaanbieder voor bijgewerkte poortnummers.
  • Zorg ervoor dat zowel de app als uw Android-apparaat actueel zijn. Controleer op upgrades van Outlook of Android OS als het account u niet toestaat uw account in te stellen.

Een van de redenen waarom mensen genieten van Android-smartphones is de keuzevrijheid. Met de juiste kennis is het eenvoudig om uw Outlook-agenda aan uw Android-apparaat toe te voegen. en als je problemen hebt, neem dan contact op met outlook bellen nederland.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?