7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

 Hier zijn zeven praktische zoekhints en hacks waarvan elke bekwame Gmail-gebruiker op de hoogte moet zijn.

Al een geweldige app, Gmail. Maar als u uw e-mailproductiviteit wilt verhogen, moet u erachter komen hoe u er elke druppel kracht uit kunt persen. Het begrijpen van enkele fundamentele zoektips is een manier om dat te bereiken.

Hier zijn een paar handige zoektips waar elke bekwame Gmail-gebruiker van op de hoogte zou moeten zijn.

1. Zoek grote bestanden

Om e-mails met grote bestanden als bijlage te vinden, typt u size: gevolgd door een aantal bytes in het zoekvak. Als u op het punt staat uw opslagtoewijzing te gebruiken, is dat handig.

2. Zoek foto's

Maak een einde aan het zoeken in e-mails van vijf jaar geleden naar je favoriete vakantiefoto. Voer in plaats daarvan filetype: in en vervolgens een van de veelgebruikte afbeeldingsindelingen (bijvoorbeeld PNG of JPEG).

3. Zoek naar oude berichten

Heb je ooit geprobeerd door e-mails van het voorgaande jaar te bladeren? van drie jaar geleden misschien? Het duurt een eeuwigheid.

Gebruik after:[date], before:[date], ouder:[date] of nieuwer:[date] om berichten uit een specifieke periode te vinden.

4. Zoek vitale e-mails

E-mails van personen met wie u regelmatig contact opneemt, krijgen automatisch een markering Belangrijk toegevoegd door Google.

Typ in je inbox is: belangrijk en druk op Enter om die e-mails te vinden. De pluisjes zullen worden geëlimineerd.

5. Zoek e-mails van een specifieke persoon

Heb je moeite om die ene e-mail van zes maanden oud te vinden, maar weet je de naam van de afzender nog? Binnen enkele seconden verschijnt het op uw scherm als u typt from: gevolgd door de naam van de persoon.

6. Gebruik de Google-zoektrucs van Gmail

Gmail ondersteunt alle algemene zoektermen die u dagelijks op Google gebruikt. Enkele van de nuttigste worden elders op de website beschreven.

7. Zoek andere bijlagen

Er kunnen verschillende bestanden zijn toegevoegd aan e-mails die u hebt ontvangen (of die u inderdaad hebt verzonden).
U kunt in Gmail naar verschillende soorten bestanden zoeken, op dezelfde manier als voor afbeeldingen. Probeer has: drive, has: document, has: spreadsheet of has: presentatie om te vinden wat u zoekt.

Onthoud ze, gebruik ze

Er zijn meer Gmail-zoeksuggesties, maar dit zijn degenen die het nuttigst zijn voor gebruikers. Om de efficiëntie van uw e-mailworkflow te vergroten, moet u ze onthouden en opnemen in uw gebruikelijke routine.

we hopen dat je veel hebt geleerd door onze blog te lezen. als u nog steeds problemen of vragen heeft. dus neem contact op met onze Gmail Bellen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?