Een vertrouwelijke e-mail verzenden en openen in Gmail

Wil je de inhoud van je e-mails privé houden? De optie "vertrouwelijk" in Gmail is ontworpen om uw berichten te beschermen.

Heeft u ooit de fout gemaakt om een privé-e-mail naar de verkeerde ontvanger te sturen en wenste u dat u deze terug kon nemen? Als er geen optie was, wilde u misschien voorkomen dat uw ontvanger de inhoud van uw e-mail downloadt, doorstuurt of kopieert.

Al deze keuzes zijn nu voor u beschikbaar omdat Gmail nu een vertrouwelijke modus biedt.

Dus wat doet de geheime modus van Gmail eigenlijk? Waarom zou je het gebruiken? En hoe gebruik je Google Mail om privé-e-mails te verzenden?

Waarom zou u de vertrouwelijke modus in Gmail gebruiken?

De privacybewuste e-mailgebruikers van vandaag zullen de geheime modus van Gmail waarderen, die toegankelijk is via zowel de Gmail-app voor iOS en Android als de webinterface.

Hier zijn enkele intrigerende argumenten waarom u het een kans zou moeten geven.

Stuur beveiligde e-mails met een toegangscode

Door u toe te staan een toegangscode in te stellen die ontvangers moeten invoeren om uw e-mails te openen, verhoogt de vertrouwelijke modus de beveiliging van uw communicatie.

In wezen vergrendelt een toegangscode die naar de ontvanger kan worden gestuurd uw e-mail en moet deze deze invoeren om het bericht te openen.

Stel een vervaldatum in

De vertrouwelijke modus in Gmail heeft zelfvernietigende mogelijkheden, wat niets minder is dan een spionagefilm. De e-mail kan op een bepaalde datum verlopen, waarna hij dit automatisch doet.

Deze functie kan worden gebruikt met documenten, tekst, video's, afbeeldingen en vrijwel al het andere, omdat het niet afhankelijk is van het soort e-mail dat u verzendt. Als vervaldatum kan een week, een maand, drie maanden of vijf jaar worden gekozen.

Gebruik een mobiel nummer om de e-mailinhoud te beveiligen

U kunt uw e-mailinhoud ook beschermen door een mobiel nummer in vertrouwelijke modus te gebruiken. Er kan een contactnummer worden gekozen en de ontvanger ontvangt een wachtwoord om de e-mail te openen.

Er is geen andere methode om de e-mail te openen als u het mobiele nummer bent vergeten.

Voorkom het doorsturen en downloaden van e-mail door ontvangers

E-mails die in vertrouwelijke modus worden ontvangen, kunnen standaard niet worden doorgestuurd. Zonder de toegangscode mogen de ontvangers geen bijlagen downloaden.

Het weerhoudt ontvangers er echter niet van om uw e-mailbijlagen te downloaden met behulp van schadelijke software.

Voorkom dat inhoud in e-mails wordt gekopieerd

Uw ontvangers kunnen uw e-mails niet kopiëren wanneer ze zich in de vertrouwelijke modus bevinden. Desondanks slagen ze erin om de inhoud van uw e-mails of hun bijlagen te screenen of te fotograferen.

Stuur privé-e-mails via verschillende e-mailproviders

Het maakt niet uit welke e-mailservice of welk platform uw connecties ook gebruiken, het maakt niet uit. E-mails kunnen in het geheim naar alle providers en inboxen worden verzonden met behulp van de vertrouwelijke modus van Gmail.

Hoe u de vertrouwelijke e-mailmodus gebruikt om berichten te verzenden en te ontvangen

Heb je al een voorliefde ontwikkeld voor de geheime modus van Gmail? U moet nu begrijpen hoe u deze modus kunt gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen.

Gmail gebruiken om een vertrouwelijke e-mail te verzenden

Klik op de knop Opstellen in de linkerbovenhoek van Gmail nadat u zoals gewoonlijk bent ingelogd.

Het pictogram Vertrouwelijke modus, dat eruit ziet als een hangslot met een klok en zich onderaan uw venster bevindt, kan worden geselecteerd nadat u uw e-mail hebt geschreven, een ontvanger en een onderwerpregel hebt toegevoegd.

Er verschijnt een nieuw pop-upvenster dat u de keuze geeft om een vervaldatum op te geven. Nadat u het gewenste tijdsbestek heeft gekozen, krijgt u de mogelijkheid om al dan niet een toegangscode via sms te vereisen.

Het e-mailadres waarnaar u de e-mail richt, ontvangt de sms als u Geen sms-toegangscode kiest.

U ziet de opgegeven vervaldatum onderaan de e-mail. Klik op Opslaan voordat u uw bericht verzendt. Het telefoonnummer van de ontvanger moet worden ingevoerd als u de optie SMS-toegangscode kiest.

Pas op dat u niet het verkeerde nummer invoert, zou ik zeggen!

Een reeds verzonden bericht terugdraaien

Alle verzonden vertrouwelijke e-mails verschijnen altijd in uw inbox en in de map Verzonden. Om de verzending van het bericht ongedaan te maken, klikt u op de vertrouwelijke e-mail, vervolgens op het bericht en selecteert u Toegang intrekken.

Als uw ontvanger de e-mail nog niet heeft gelezen, heeft hij er geen toegang meer toe.

Hoe een e-mail in vertrouwelijke modus te openen

U opent een e-mail die via de vertrouwelijke modus van Gmail is verzonden op dezelfde manier als elke andere e-mail. Houd echter rekening met deze zaken:
  • U kunt bijlagen of e-mailinhoud alleen bekijken tot de vervaldatum of totdat de afzender de toegang intrekt.
  • Schrik niet als u de e-mails niet kunt kopiëren, plakken, downloaden of doorsturen omdat ze zijn uitgeschakeld via de vertrouwelijke modus.
  • Als de ontvanger een vereiste toegangscode heeft voor toegang, moet u deze invoeren voordat u het bericht kunt lezen of eventuele bijlagen kunt bekijken.
De afzender heeft waarschijnlijk de toegang tot de e-mail ingetrokken of de e-mail verwijderd vóór de vervaldatum als u een fout tegenkomt bij het lezen ervan. De enige tijdelijke oplossing is de e-mail opnieuw te verzenden of contact op te nemen met de afzender om meer tijd te vragen.

Is de vertrouwelijke modus in Gmail echt veilig?

E-mailaccounts kunnen nooit volledig veilig zijn, hoeveel privacykeuzes er ook worden aangeboden. Dit geldt met name voor webmailservices zoals Gmail, Outlook of Yahoo. Zelfs wanneer ze in vertrouwelijke modus worden verzonden, worden e-mails opgeslagen op de servers van Google en als gevolg daarvan heeft Google er toegang toe als ze dat willen.

Ook vormt de toegangscode-optie een risico voor uw ontvangers, aangezien u hun privételefoonnummers aan Google moet overdragen. Het feit dat de vertrouwelijke modus van Google niet de end-to-end e-mailversleuteling biedt die nodig is voor echte privécommunicatie, is een ander nadeel.

Het goede nieuws is dat er verschillende beveiligde e-mailbedrijven zijn, zoals ProtonMail, die uw e-mails op de best mogelijke manier beveiligen en versleutelen als u wilt dat uw e-mails volledig beveiligd zijn. De vertrouwelijke modus van Google is in de tussentijd echter geen slechte optie als je iets snel, gratis en meer privé wilt dan veel andere e-mailproviders. en voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Gmail Bellen Nederland.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?