Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen

Vermijd het gebruik van Google Meet. Het Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone kan vervolgens worden uitgeschakeld met behulp van de onderstaande instructies.

De videoconferentieservice Meet heeft een sterke promotie gekregen van Google. Om de service verder te promoten, schakelde het bedrijf eerst over naar Hangouts voor Google Meet en introduceerde later een apart Meet-tabblad voor Gmail, evenals een mobiele app voor iPhone en Android.

Hoewel Google Meet nuttig is, is het in de eerste plaats ontworpen voor bedrijven en bedrijven, dus voor gewone consumenten heeft het weinig zin dat Google de Meet-optie opneemt in de mobiele Gmail-app. Gelukkig kunnen zowel Android- als iPhone-gebruikers het Meet-tabblad in Gmail verwijderen.

Laten we eens kijken hoe je dat doet.

Wat doet het Meet-tabblad van Gmail?

U kunt snel deelnemen aan een vergadering met behulp van een code die u door iemand anders is gegeven via het Meet-tabblad in Gmail. Als alternatief kunt u rechtstreeks vanaf het tabblad Ontmoeten een geheel nieuwe vergadering beginnen. U ontvangt een link om te verspreiden onder degenen die u wilt uitnodigen voor de vergadering.

Het Meet-tabblad kan voor sommige mensen nuttig zijn gezien de ontwikkeling van werken op afstand en videovergaderingen. Het tabblad is echter een vervelende toevoeging als u Google Meet niet gebruikt voor videovergaderingen. De hele onderste rij wordt gebruikt om e-mails in uw inbox weer te geven zodra u het tabblad verwijdert.

Hoe te stoppen met het gebruik van het Google Meet-tabblad in Gmail voor Android

Het Meet-tabblad wordt per account weergegeven in de mobiele Gmail-app. Als gevolg hiervan, als u bent aangemeld bij twee of meer Gmail-accounts, moet u het Meet-tabblad voor elk account afzonderlijk uitschakelen.

U kunt het ook zichtbaar laten voor uw zakelijke e-mail terwijl u het uitschakelt voor uw persoonlijke account.
  1. de Gmail-app van uw Android-apparaat moet worden geopend.
  2. Selecteer Instellingen door op de hamburgermenuknop in de linkerbovenhoek te tikken.
  3. Kies het Gmail-account waarvan u het Meet-tabblad wilt uitschakelen.
  4. Schakel de optie uit om het Meet-tabblad voor videogesprekken weer te geven in het Meet-gedeelte door naar beneden te scrollen.

Hoe het Google Meet-tabblad op iPhone Gmail uit te schakelen

Vergelijkbaar met hoe het op een Android-apparaat wordt gedaan, is het deactiveren van het Meet-tabblad in de Gmail-app voor de iPhone een eenvoudige handeling.
  1. Start de Gmail-app op je iPhone of een ander iOS-apparaat.
  2. Selecteer Instellingen door op de hamburgermenuknop in de linkerbovenhoek te tikken.
  3. Kies het Gmail-account waarvan u het Meet-tabblad wilt uitschakelen.
  4. Schakel de schakelaar van de Meet-optie uit, die zegt dat het Meet-tabblad voor videogesprekken moet worden weergegeven. Tik in het dialoogvenster dat verschijnt op Uitschakelen om uw keuze te bevestigen.
Houd er rekening mee dat aangezien de Gmail-app het Meet-tabblad per account weergeeft, u dit moet doen voor alle Google-accounts waarbij u bent aangemeld in de Gmail-app.
Gebruik de spaarmodus van Google Meet om het CPU- en gegevensgebruik te verlagen als u deze vaak gebruikt.

Als je meer van je inbox in Gmail wilt zien, schakel je het Meet-tabblad uit.

De bijeenkomst wordt uitgebreid gepromoot door Google en er worden voortdurend nieuwe functies toegevoegd. Hoewel Google Meet een van de beste alternatieven is voor de Zoom-software voor videoconferenties, kan het vervelend zijn als Google zijn andere services gebruikt om de service te promoten en op de markt te brengen.

Godzijdank kan het onaangename Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone worden uitgeschakeld, waardoor waardevolle schermruimte vrijkomt voor meer e-mailverbruik.

Maar als je toch aan de slag wilt met Google Meet, en meer wilt weten over wat het is en hoe het werkt, neem dan natuurlijk contact op met onze Gmail Bellen Nederland.


Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?