Hoe repareer ik de fout "Helaas is Gmail gestopt" op Android?

Je Android-telefoon loopt steeds vast tijdens het gebruik van Gmail. U kunt de onderstaande stappen volgen om het weer werkend te krijgen.

U krijgt een signaal dat er een e-mail is binnengekomen, maar wanneer u de app opent om deze te bekijken, meldt een pop-up u dat "Helaas Gmail is gestopt." Je app crasht, waardoor je niet zeker weet wat je moet doen.

Gebruikers van Gmail krijgen vaak dit probleem, dat moeilijk op te lossen kan zijn als u niet begrijpt wat er gebeurt. We zullen verschillende oplossingen voor dit probleem bespreken in de Gmail-app voor Android-apparaten.

1. Start uw app en telefoon opnieuw op

De Gmail-app moet als eerste stap worden gesloten en opnieuw geopend. Een storing of probleem op korte termijn kan worden geëlimineerd met behulp van een dergelijke reset. Navigeer naar de instellingen van de app via het menu Instellingen > Apps en selecteer Forceer stop om de app volledig af te sluiten. Open uw app en controleer of u deze na even wachten kunt gebruiken.

Het is een goed idee om uw telefoon opnieuw op te starten als u het probleem nog steeds opmerkt. Alle processen en apps worden beëindigd wanneer u uw telefoon opnieuw opstart, waardoor het gemakkelijker wordt om eventuele problemen met de app te identificeren.

U moet uw apps up-to-date houden om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren. Uw probleem kan worden verholpen door een eenvoudige update die bugs verhelpt die al in de app zijn gevonden.

2. Wis de cache voor de Gmail-app

Beschadigde bestanden zijn vaak een van de belangrijkste bronnen van fouten. Er zijn talloze manieren om dit te laten gebeuren, en de cache is meestal een van de belangrijkste overtreders.

Tijdelijke bestanden worden in de cache bewaard om uw app sneller en effectiever te laten werken. Uw app werkt mogelijk niet als een van de bestanden beschadigd of beschadigd is. U moet de cache in uw Gmail-app opschonen om beschadigde bestanden te verwijderen.

Ga als volgt te werk om de cache voor de Gmail-app te wissen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer "Apps & meldingen" Bekijk X apps in totaal.
  3. Selecteer Gmail.
  4. Tik op Forceer stop om de toepassing te beëindigen.
  5. Selecteer Opslag en cache.
  6. Klik op Cache wissen.

De app kan nu opnieuw worden gestart om te controleren of deze weer normaal werkt.

3. Wis UW multitasking-menu

De mogelijkheid om te multitasken op een smartphone is een geweldige methode om meerdere dingen tegelijk te doen naarmate ze effectiever en krachtiger worden. Android houdt je meest recente apps open op de achtergrond voor een verbeterde multitasking-ervaring. Hoewel dit uitstekend is, hangt het af van je RAM-geheugen en kan het zijn dat Gmail minder RAM-geheugen beschikbaar heeft voor gebruik op de telefoon.

Dit kan voorkomen dat het goed functioneert. Op een Android-apparaat kunt u al uw recent gebruikte apps zien door omhoog te vegen. Sluit al je onnodige achtergrondprogramma's en probeer de Gmail-app opnieuw te starten.

4. Verwijder Android-systeem WebView-updates

De Android System WebView-app is er een die u vaak gebruikt. Als dit de eerste keer is dat u er van hoort, is het een verkleinde versie van Chrome waarmee u links kunt openen zonder het huidige programma te verlaten. Op je Android-smartphone is deze app al geïnstalleerd en de upgrades staan erom bekend andere apps te laten crashen.

Hoewel de app niet kan worden verwijderd, kunnen de updates dat wel. Als u problemen ondervindt bij het openen van uw apps, is het vaak aan te raden om de meest recente updates te verwijderen. Terwijl je wacht op een nieuwe app of firmware-update, ga je naar je app-bibliotheek in de Play Store of de app zelf en verwijder je de updates.

5. Gebruik een alternatieve e-mailclient

Gebruik een alternatieve e-mailapp totdat Google een patch uitbrengt om fouten te herstellen als de problemen met uw Gmail-app niet worden opgelost. Outlook is een geweldig alternatief om toegang te krijgen tot je Gmail terwijl de app niet werkt, of bekijk onze vergelijking van de beste e-mailapps om te zien welke het beste bij je past.

E-mailfouten oplossen

De hierboven genoemde methoden zouden eventuele problemen met uw Gmail-app moeten hebben verholpen. Het kan ongelooflijk frustrerend zijn om geen toegang te hebben tot uw e-mails, maar het is van cruciaal belang om constant uw kalmte te bewaren bij het zoeken naar en proberen van oplossingen. of heb je problemen, neem dan contact op met onze Gmail Bellen.

Comments

Popular posts from this blog

7 Gmail-zoektips en -trucs voor ervaren gebruikers

Hoe het vervelende Meet-tabblad in Gmail voor Android en iPhone uit te schakelen